Belysa garderoben

Belysa garderoben

Av Av admin

Bra ljust är ett måste för ett sovrum. Ett område där dock ljuset ofta är bristande är det inne i själva garderoberna. Även om dörrarna öppnas upp mot allmänbelysningen, som exempelvis taklampan, får man sällan full användning för denna eftersom man själv står i vägen för mycket av detta ljus.Lösningen är ju då helt enkelt att se till att belysa garderoben inifrån.

En av de mest praktiska formerna av belysning i garderob är en sådan som tänds automatiskt när dörren öppnas och släcks när man stänger den. Detta är också hur belysningen i många kylskåp fungerar. En sådan kan man lätt sätta in själv, och drar man sladden bakifrån blir ju hela installationen väldigt diskret.

Har man dock en garderob med många hyllplan är det ju dock lätt hänt att ljuset blockeras ganska snabbt och man inte får full effekt av detta. Ett alternativ kan då vara att sätta in LED-lister längst sidan som ser till att varje plan får sin beskärda del av ljuset. Det kan dock eventuellt vara mer problematiskt att få dessa att slå av och på sig på samma sätt som ovan, men som tur är drar ju dessa lampor väldigt lite ström, så det blir ju inte en dyr installation i vilket fall som helst.