Bra sätt att somna

Bra sätt att somna

Av Av admin

Om man har problem med att somna så kan det vara en bra idé att kolla upp några bra sätt som man kan somna på. Det finns allt från gamla huskurer till nya sätt som man har kommit fram till via forskning. I texten nedan så kan du hitta några bra tips på hur man kan göra om man man har problem med att somna.

Om du ligger om natten och försöker sova men inte kan pågrund utav att du ligger och tänker på för många saker så kan det hjälpa att plocka fram ett skrivhäfte och skriva ned dina tankar. Detta hjälper dig att få dessa tankar ur huvudet och gör så att du kan lättare somna efter det.

Hur lätt vi har att somna är så klart individuellt från person till person men det kan också bero på vad vi brukar göra innan vi går och lägger oss. Om man till exempel är väldigt aktiv innan man går och lägger sig som till exempel att spela spel, chatta eller andra fysiska aktiviteter så kan man få svårt att somna då kroppen behöver varva ned. Istället kan man testa att ta ett avslappnande bad eller läsa lite innan man går och lägger sig. Då signalerar man till kroppen att man är redo för att sova.