Bygga sin egen säng

Bygga sin egen säng

Av Av admin

Att bygga sin egen säng är egentligen inte så svårt som många tror. Man bygger i stort sett endast ramen där man lägger resårmadrassen och det kräver inte mycket förkunskap att faktiskt sätta ihop detta.

Det bästa är att försöka välja ut en resårmadrass man vill använda och få noggranna mått på denna i förväg. Man vill ju inte sluta med en ram som antingen är för liten eller för stor för madrassen trots allt. Det går så klart även att bygga en ram för två resårmadrasser om man delar säng med någon som gillar en mjukare eller fastare resårmadrass än man själv gör.

Innan man sätter igång är det en god idé att ta sig en titt i verktygslådan och bekräfta att man har de verktyg som verkligen behövs för projektet. Annars är det dags att skaffa lite nytt. Saker man kan behöva inkluderar:

  • Hammare
  • Borr-/Skruvdragare
  • Såg
  • Sandpapper
  • Lim

Nu är det ett bra tillfälle att sätta sig ned och göra en skiss på hur sängen ska vara utformad. Se till att ta noga mått på allt så inga otrevliga överraskningar dyker upp senare. Vill man slippa kapa plankorna själv kan man alltid be om färdigkapade längder på sitt lokala byggvaruhus. På så sätt behöver man inte bry sig om sågen eller hantera en massa sågspån.

Vid planeringen kan man även titta på möjligheter att använda utrymmet sängen kommer att ta lite mer effektivt genom att även sätta in förvaringen under sängen. Detta är speciellt praktiskt om man inte har mycket garderobsutrymme i sovrummet. Detta kräver dock lite extra arbete, men inget som är omöjligt. Det gäller bara att använda sig av en bra guide.

Det är också en bra idé att tänka på huruvida man vill olja eller måla sängen när det väl är färdigbyggd. Att ha denna plan i huvudet kan komma att informera vilket träslag man helst bör använda.