Få ett större sovrum

Få ett större sovrum

Av Av admin

Känns det trångt och tråkigt i sovrummet? Ett trångt sovrum uppskattas av en del medan andra blir nästan lite klaustrofobiska. Det finns flera metoder för att få ett större sovrummet eller åtminstone skenet av ett större rum. 

Speglar

Häng upp stora eller flera små speglar i rummet. Reflektioner skapar en känsla av rymd och rummet ser större ut. En stor spegel ovanför sänggaveln eller vid garderoben kommer inte att vara i vägen. Speglar kan även arrangeras precis som en tavelvägg med flera olika modeller som hängs i mindre grupper.

Måla taket

Ett vitt tak ser inte bara fräscht ut, det lyfter också höjden på rummet. Denna effekt kan du öka genom att använda en blank vitfärg. Det skapar små reflektioner och precis som speglarna, skapas det rymd. Du kan även måla takfärgen en bit ned på väggen. Så gjorde man ofta i äldre hus med höga tak eller där man ville ge sken av högra takhöjd.

Riv en vägg

Förstora helt enkelt rummet på riktigt och riv en vägg. Om sovrummet ligger bredvid vardagsrummet kanske du kan göra ett lite mindre vardagsrum för att få större sovrum? Se dock till att väggen inte är bärande. Om du gör väsentliga ändringar i en huskonstruktion måste du söka bygglov. Handlar det om en bostadsrätt måste du få föreningens tillåtelse samt uppvisa konstruktionsritningar på väggen.

Mindre säng

En sista utväg är att byta ut sängen mot en mindre modell för att få mer golvyta. Bara att kliva ned från 180 cm till 160 cm bredd ger dig mer utrymme. Har du en enkelsäng borde du dock aldrig gå under 90 cm, i smalare sängar finns det för lite svängrum och du sover sämre.