Så får du till det bästa sovrummet

Av Av admin

Det är inte ovanligt att lida av dålig sömn, kanske beror det på stress eller så har småbarnsåren inneburit en nästintill evigt störd sömnrytm. Oavsett vad skälen till den dåliga sömnen är så finns det en hel del som man kan göra för att i alla fall skapa en miljö som kan upplevas vilsam. Här kommer våra bästa inredningstips.

Den första tumregeln är less is more. Rensa bort allt som inte hör sömnen till, sovrummet ska inte vara en avställningsyta för diverse saker. Sängen, sängbord och byrå är det som skall få vara klar, annat hör inte sovrummet till. Att hålla nere möblemanget och hålla ordning underlättar också att hålla rent från damm vilket också ett ett av våra viktiga råd. Fina sängkläder och god doft är också ett bra sätt att skapa en mysig miljö i sovrummet, du kan inspirerad på detailery.se. Ha se till att det är svalt och mörkt är också två väldigt viktiga aspekter så har du inte bra ventilering av sovrummet så är det en bra idé att se över det omgående.

En annan bra idé är att ha grundtanken att i sovrummet så sover vi. Det vi menar med detta är att undvika annan typ av aktivitet för att betinga sovrummet med sömn. Så undvik att jobba i sovrummet och se över om det är en nödvändighet att ha en tv i sovrummet. Faktum är att om man lider av sömnstörningar så ska man inte ligga och försöka sova för länge, om du har svårt att somna så är det bättre att kliva upp och kanske äta något litet eller drick något varmt för att sedan kunna göra ett nytt försök när man åter känner sig trött. Ligger man kvar i sängen och inte kan somna så lider det ofta till stress och frustration som motverkar tröttheten. Hoppas att något av våra råd hjälper dig att sova gott.