Sänglampan – några tips

Sänglampan – några tips

Av Av admin

Sänglampan är för många en lika självklar del av sovrummet som sängen. Och medan den kanske inte ser fullt samma användning idag som förr finns det fortfarande något väldigt tillfredsställande men en snygg sänglampa i sovrummet.

Sänglampans placering är ju det första att tänka på. Nattduksbordet är ju en klassiker som inte bara ser snyggt ut utan som man väldigt lätt kommer åt att släcka och tända även när man ligger ned. De flesta föredrar en med en lampskärm som sprider större delen av sitt ljus nedåt. Genom att välja en lampskärm i en varmfärgton får man ju också ett härligt mysigt sken i rummet när endast den är tänd.

På väggen ovanför sängen är ju det självklara alternativet om man inte vill ha lampan på nattduksbordet. Skaffar man en sådan gäller det ju att först se till att sätta den på en bra höjd. Igen vill man ju kunna komma åt strömbrytaren även när man ligger ned, för maximal komfort. Detta kan dock bli något svårare om man har en hög sänggavel. Då kan man behöva fiska upp sladden från bakom denna varje gång man vill tända eller släcka, vilket ganska snabbt blir irriterande.

Man måste också tänka på styrkan och ljustemperaturen på lampan man sedan sätter in i armaturen. Inte allt för ljus och inte allt för kallt sken är nog att rekommendera. Så länge man kan läsa en bok utan problem i ljuset räcker det nog för alla syften en sänglampa kan tänkas användas till.