Sätta sin personliga prägel på sovrummet

Sätta sin personliga prägel på sovrummet

Av Av admin

Sovrummet är många gånger vår tillflyktsort, rummet där vi bör kunna känna oss så säker och bekväm som möjligt. Och för att verkligen få ett rum där man känner sig hemma gäller det att hitta något sätt att uttrycka sig själv i inredningen.

Inget säger personligt som det ovanliga. Att sträva att komma bort från trender och inte följa stilar är det som lättast får något att upplevas som unikt. Det finns många olika sätt att upp nå detta och det är egentligen bara ens egen fantasi som sätter gränserna.

Är man osäker på var man kan börja går det alltid att titta på några inredningsstilar man gillar och komma på sätt att kombinera dessa. Ibland kan till och med medvetna konstraster fungera minst lika bra som harmoni. Var bara försiktigt med hur mycket kontraster som ställs i ett och samma rum då de oftast bli väldigt iögonfallande, och för många iögonfallande delar av ett rum lätt får det att se stökigt ut istället. Ett tips är att låta sängen står ut från resten då det ändå är det mest centrala objektet i rummet.

Man kan också titta på saker man normalt sett använder i andra rum för att skapa en känsla av det personliga. Ett exempel på detta vore ju att sätta in kakel i sovrummet, som man ju normalt sett inte förväntar sig hitta i någon större utsträckning utanför kök ock badrum. Att då sätta upp något som en fondvägg i kakel i sovrummet kommer helt klart att stå ut som en personlig touch. Och det finns så mycket att välja mellan att man garanterat kan hitta något som inte bara känns som ett typiskt köks- eller badrumskakel.

Vill man hålla sig lite mer traditionell med ändå föra in mer personlighet i hemmet kan man alltid se till att fylla väggar, bokhyllor och nattduksbord med bilder på familjen eller andra foton man tagit själv. Har man bara rätt upplösning på sina foton kan man ju även skriva ut mindre bilder hemma med en bra skrivare och lite fotopapper.