Skapa din egen säng

Skapa din egen säng

Av Av admin

Att skapa sin alldeles egna säng behöver inte vara allt för svårt, tänk att det är ju mycket som du inte behöver göra, bäddar finns att köpa om du inte redan har ursköna bäddar, ben till dessa bäddar köper du också. Så det som behöver egentligen är en sängstomme eller en gavel till sängen.

Bäddar förutsätter vi att du redan har, enkel, eller dubbelsäng spelar egentligen ingen roll, utförandet är densamma. Täcken, kuddar och överkast är något du kan fundera på sedan, men vi vill tipsa om Ellos redan nu där du hittar det du behöver till din nya säng då den är klar. Du kanske också kan hitta inspiration till ditt sängbygge.

Bygga sängstomme

Att bygga en sängstomme kan kräva en del arbete och lite kunskaper för att få ihop det. Om man inte gör som killen som byggde sin säng med Ikea-skåp, kolla här. Att bygga ihop en stomme för sin säng innebär att mäta ordentligt och få alla mått att stämma för de bäddar som ska ligga i stommen. Bredd och längd ska vara perfekt så att bäddarna passar i stommen. Material ska väljas, och när väl stommen är färdig så ska den behandlas på något sätt, färg eller bets beroende på hur du vill att det ska se ut.

Bygga sänggavel

Att få till en sänggavel kan vara något enklare än en hel sängstomme. Det du behöver är måtten på hur bred din säng är och kapa till det material du ska ha för din gavel. Gaveln klär du i utvalt material, skinn, tyg eller vad du anser passar bäst. Det går också att ha gaveln i enbart trämaterial som du målar. Fördelen med att använda sig av en sänggavel är att du kan bygga fler och byta dessa när man känner för det.