Skön sovupplevelse

Skön sovupplevelse

Av Av admin

Vi tillbringar många timmar i vår säng och det är viktigt att vi sover gott i våra sängar. Alla är vi unika och vi gillar olika typer av sängar, vissa vill att den ska vara hård medans andra vill att den ska vara medium. Vi kanske väljer säng utifrån det vi har råd med och kanske inte då den säng som passar bäst. En skön sovupplevelse har helt klart med vilken säng man sover i men också helheten i sovrummet och vilka sängkläder vi använder oss av.

Visst är det viktigt vilken säng som man sover i, men även rummet i sig är av vikt för att du ska känna dig tillfreds när du går och lägger dig. Om inredningen är harmonisk i sovrummet så blir man själv harmonisk när man lägger sig. Vill man dessutom som skönt så kan det vara värt att införskaffa sköna sängkläder av bättre kvalité. Man sover aldrig så bra när det är renbäddat i sängen och har man då dessutom ett bäddset av skön kvalité så hjälper det helt klart till för nattsömnen.

Det diskuteras huruvida man ska ha TV i sovrummet och använda mobiltelefon eller surfplatta precis när man gått och lagt sig, här vill inte vi komma med några pekpinnar utan uppmana dig att testa några kvällar med och utan så att säga för att känna dig för om det blir någon skillnad för nattsömnen. Skulle det visa sig att det inte spelar så stor roll för dig om du tittar på TV strax innan du somnar så fortsätt med det. Om det visar sig att du sover bättre utan att ha tittat så kanske du ska överväga att plocka bort TV:n från sovrummet.