Sömntips

Sömntips

På Internet kan man på flera olika sajter läsa om tips och trix för att få till en bättre nattsömn. För många människor kan det vara svårt att hitta en bra rutin för sina sovvanor.

Innan man lägger sig

Något man kan göra för att underlätta för sig själv att somna är att börja varva ner redan två timmar innan den planerade sovtiden. Genom att vara avslappnad långt innan det är dags att sova är kroppen redan i viloläge vilket underlättar insomningen. Man ska också försöka undvika att dricka koffeinhaltiga drycker eller få i sig för mycket socker. Båda substanserna gör att kroppen blir piggare vilket försvårar också försvårar insomningsprocessen.

Undvik stress

Det hjälper också att undvika stress i vardagen. Många människor springer och stressar från ena platsen till den andra. Det påverkar kroppen och även sömnen.
Genom att införa regelbundna tider för när du ska sova hjälper du kroppen att skapa en rutin. Det gäller både vid uppstigning och när det är dags att gå och lägga sig på kvällen. Rutinen är viktig för att kroppen ska kunna återhämta sig ordentligt.