Styla sovrummet med några enkla tips

Styla sovrummet med några enkla tips

Av Av admin

Att få till en snygg och häftig inredning kan ibland kännas som en stor utmaning. Men man kan faktiskt komma väldigt långt med bara några enkla tips. Här följer några tips för just sovrumsinredningen.

Sätt in en sänghimmel

Himmelssängar är något som alltid skrikit lyx. Men det går faktisk att skaffa en som är helt separat från själva sängen. Och det kan vara ett snyggt och unikt sött att dekorera sovrummet. Hitta sedan passande tyger att hänga upp i ramen. Gärna en kombination av både tunna och mörkläggningstyger för att få mer flexibilitet.

Satsa på lite annorlunda belysning

Bara en taklampa och eventuellt en sänglampa är ack så vanligt att hitta i sovrum landet över. Och inte nog med att det egentligen är för få ljuspunkter för nästan vilket rum som helst, är det också väldigt tråkigt rent inredningsmässigt. Skaffa först och främst några fler ljuspunkter, men överväg även att inkludera lite annorlunda belysning. Exempelvis en stilig ljusslinga i en eller annan utformning.

Lägg in en stor och härlig matta

Alla sovrum förtjänar också en matta som binder samman rummet. Välj gärna en större variant som både ser mjuk ut och är skön att gå på. Den kan till och med ligga delvis under sängen och sticka ut vid fotänden. Är den bredare än sängen får man dessutom en varm plats att sätta fötterna på morgonen.

Skapa en fantastisk fotovägg

En bild säger mer än tusen ord. Tänk då vad en hel fotovägg skulle kunna säga om rummet. En fotovägg kan se ut på flera olika sätt och det är värt att tänka på vilket som passar rummet och stilen bäst.

Inkludera sittplatser

Varje sovrum bör ha åtminstone en plats att sitta som inte är sängen. Förutom att det helt enkelt ser snyggt ut kommer du kunna säkert hitta flera anledningar att använda den. Det kan allt från en härlig fåtölj till bara en enkel men snygg trästol. Men självfallet ska den passa in med resten av inredningen.

Vägg- och dörrkrokar

Vi kan alla få bra användning för krokar i sovrummet. Du kan sätta upp dem direkt på väggen eller på insidan av sovrumsdörren. Här kan du hänga upp saker som morgonrockar, koftor och sjalar, eller bara rent dekorativa saker om du så önskar.

Höj upp gardinerna

Gardinstänger strax ovanför fönstret är mer eller mindre normen i rum. Men det är faktiskt mycket mer effektfullt att höja upp gardinen ända till taket och satsa på långa svepande gardiner. Det blir ännu snyggare om du dessutom kan gömma bort skenan på något sätt. Och sätter du in dubbla skenor kan du ha både en tunn och ljus gardin samtidigt som en mörkläggningsgardin uppe året runt.