Ta in naturen i sovrummet

Ta in naturen i sovrummet

Av Av admin

En riktigt god nattsömn är den absolut bästa medicinen för att hålla dig pigg och må bra rent allmänt. När vi sover om natten laddar vår kropp sina batterier för att orka hålla igång nästa dag. Det är dessutom viktigt att sova bra för att hålla sig frisk då immunförsvaret stärks av att kroppen får den vila och återhämtning den behöver.

Doft och inredning är även inslag som hjälper oss att finna ro till natten, vilket är grunden för en god sömn. Den här säsongens trender vad gäller inredning finner sin inspiration i naturen omkring oss så som motiv av blomster på sänglakan och tapeter med grönskande landskap på väggarna, vilket vi kan se i Sköna Hem bland annat. Råare typer av material i väggar och golv är också inredningsdetaljer som gör att rummet andas natur och frihet. Ett exempel är att klä sovrumsväggarna i tegel vilket skapar en naturlig rustik känsla i hela rummet. Stonefactory är en av Sveriges största nätbutiker inom inredning som säljer väggtegel av olika former och stilar. Där kan du jämföra tegeltyper och färgtoner direkt och enkelt klicka hem det du tycker passar bäst till din inredning.

På Hemnet.se kan man även hitta naturinspirerade bilder på sovrum dekorerade med molnmönstrade tapeter eller väggtegel i ljus terrakottafärgad sten. Tänk på hur de olika detaljerna och elementen harmoniserar med varandra när du inreder. Sovrummet skall vara en lugnande oas som inbjuder till återhämtning och vila, men vilka färger och former som verkligen får dig att slappna av är givetvis individuellt. Bara fantasin sätter gränserna när du skapar ditt eget naturinspirerade sovrum.

potted-green-plants

Levande växter skapar harmoni och är ett bra val för den som vill plocka in den naturliga känslan i sitt sovrum. Genom att välja växter som är bra luftrenare får du också en bättre miljö att sova i. Fredskallan med sina härligt vita blommor, den traditionella bergpalmen med sina långa parbladiga stjälkar, paradisträdet som är en kompakt suckulent, med tjocka runda blad, är alla exempel på växter som renar luften.

Genom att välja detaljer tillverkade i naturmaterial så som renfäll, korg av strå och kanske tyg i naturliga färger och material får man en helhet som andas natur. En del material doftar natur av sig självt, men genom att använda potpurrier eller doftljus med naturliga dofter, förstärks känslan. Här kan man vara lite aktsam, då en del luktar starkt och ger mer en parfymdoft än en flyktig naturlig doft.