Tips för att få sovrummet mysigt

Tips för att få sovrummet mysigt

Av Av admin

Stämningen och atmosfären i sovrummet är viktigt, den påverkar dig och din sömn. Om du känner att du har problem att sova, kan du först och främst prova att organiserad och inreda sovrummet så det känns mysigt och avslappnande. 

Vitt

TV4:s sida kan man läsa att vitt är en färg som som lugnar, den tränger sig inte på och drar inte för mycket fokus. Den är alltså väldigt passande i ett sovrum. Skicka iväg den gamla byrån för att målas om av proffsen och sätt upp vita tapeter på väggarna. Blanda gärna vitnyanserna, annars kan rummet kännas väldigt stelt och sterilt.

Material

Blanda materialen i sovrummet, speciellt om mycket är i samma nyans. Sammet och linne är starka kontraster som fungerar bra tillsammans. De mjuka sängkläderna blir en kontrast till en simpel träpall bredvid sängen.

Använd mycket tyger i sovrummet. Det dämpar ljudnivån i rummet och ökar givetvis myskänslan. En eller två plädar kan få hänga på sängkanten och ett hav av kuddar får sängen att se väldigt inbjudande ut.

Symmetri

Någonting som många glömmer bort, men som tidningen Amelia pekar ut på deras tipslista, är vikten av symmetri. Det gör det lättare att inreda när man försöker spegla rummet. Människan älskar symmetri i inredningen eftersom det ger oss en känsla av balans och ordning. Ett symmetriskt inrett sovrum kan därmed vara mer lugnande.