Tips för ett mer ombonat sovrum

Tips för ett mer ombonat sovrum

Av Av admin

Sovrummet vill man ju kunna bara mysa och må gott i. Medan sängen är en väldigt stor faktor i detta spel, kommer det också vara beroende på resten av inredningen. Här delar vi med oss av några tips som skapar denna känsla.

Mer textilier

Textilier har en fantastisk förmåga att mjuka upp inredningen i vilket rum som helst. I sovrummet har vi ju till att börja med sängen som kan bidra mycket till detta. Men att slänga på några extra kuddar och filtar i härligt mjuka material kommer absolut förstärka intrycket.

Använd naturmaterial

Utöver textilier är det också smart att låta andra naturmaterial vara mer synliga i inredning. Behandlat men omålat trä är speciellt effektivt. Skaffa ett par nattduksbord i vackra träslag och ställ fram. Naturligt trä på garderobsdörrarna är också ett perfekt tillskott.

Mörka kulörer på väggarna

Att måla om väggarna i sovrummet med en mörk kulör kan också göra väldigt mycket för rummets känsla. Välj ut en färg som är varm och härlig och måla antingen alla väggarna eller en fondvägg mittemot sängen.

Välj passande belysning

Belysningen kommer också vara viktig i samspel med inredningen. Se först till att fixa klar och fin allmänbelysning. Men komplettera sedan med stämningsbelysning och kanske även en del punktbelysning för att lägga fokus på intressanta objekt i inredningen. Spotlights är ett utmärkt val för att åstadkomma rätt effekt.