Vikten av en god natts sömn

Vikten av en god natts sömn

Av Av admin

De flesta av oss vet hur viktig sömnen är i våra liv. Får vi inte sova de timmar vi vanligtvis brukar sova så ställer det till saker och ting i vår vardag. När vi sover så återhämtar vi oss efter dagens intryck och hjärnan får bearbeta det vi varit med om under dagen. Mellan 6 och 9 timmar är det vanligtvis vad en vuxen behöver när det kommer till sömn.

För att vi ska får sova ordentligt under en natt så är sängen en av de viktigaste sakerna. Sömnen är viktig för vår hälsa. Självklart så kan andra saker göra att vi kanske sover sämre vid vissa tillfällen men med en bra säng så förbättrar man förutsättningarna för att sova gott. Även sovrummet i sig kan säkert förbättras för att du ska kunna sova bättre. Försök att få så mörkt som möjligt och lägg i från dig mobil, surfplatta och dator tidigt när du lagt dig så du hinner koppla ner du också.

Att vi sover skönare i en renbäddad säng håller nog de flesta med om. Se till så du har sängkläder hemma så du regelbundet kan byta dessa. Det finns sköna sängkläder som ur ett hållbarhetstänk är bättre att köpa än andra. Det finns sängkläder som är oerhört billiga men inte håller lika länge som andra sängkläder. Med en nybäddad säng så kommer du att sova bättre och med sängkläder som håller längre kan du tvätta dessa om och om igen jämfört med andra billigare sängkläder.